Logo [JP-Palvelut Oy]
fiilis.jpg
 

Onnistunut linjasaneeraus eli putkiremontti

Omaisuutta pitää huoltaa, niin että se säilyttää arvonsa. Jossain vaiheessa huoltaminen ja korjaaminen ei enää riitä. On uusittava laitteita, putkistoja ja viemäreitä, ettei satu vesi- ja kosteusvahinkoja.

Uusimistyö antaa myös mahdollisuuksia. Uusitaan vesieristeitä, ettei rakenteisiin pääse vettä ja vesihöyryä. Tarkastetaan ilmanvaihto ja voidaan asentaa esim. sähköinen lattialämmitys, jotta kylpyhuone kuivuisi nopeammin. Uusiminen vaikuttaa viihtyvyyteen sekä talon rakenteiden kestävyyteen tulevaisuudessa.

Hankkeen eteneminen

Putkiremontti alkaa taloyhtiön tilaamalla kuntotutkimuksella. Sen jälkeen yhtiö teettää hankesuunnitelman, jossa punnitaan eri toteutusvaihtoehtoja. Hankesuunnittelun pohjalta valitaan putkiremontti-menetelmä, jonka jälkeen suunnittelijat tekevät kohteen putkisaneeraukseen liittyvät suunnitelmat. Kun suunnittelu on valmis, taloyhtiö teettää urakkakilpailutuksen, jonka perusteella kohteen putkiremontin toteuttaja valikoituu. Yhtiön edun mukaista on, että urakkakilpailuun valitaan yhtiöitä, joiden referenssit vastaavat juuri teidän yhtiönne valitsemaa putkiremontin toteutusta. Kokonaisuudessaan putkiremontin hankevaiheen aloittamisesta työn valmistumiseen kuluu n. 1,5 – 2 vuotta.

JP-Palvelut on erikoistunut putkiremonteissa ns. perinteisen putkiremontin toteuttamiseen. Perinteisin menetelmin toteutetussa remontissa uusittujen putkistojen käyttöikä on n. 50 vuotta, tämä on elinkaariajattelun suunnasta tarkasteluna kestävin vaihtoehto verrattaessa eri toteutusvaihtoehtoja.

Työn toteutus

Asuntojen sisällä remontti kestää yleensä 2 – 4 kuukautta perinteisessä putkiremontissa. Putkiremontin yhteydessä asukkailla on mahdollisuus myös 'räätälöidä' kylpyhuoneen pintamateriaalit sekä kalusteet oman mieltymyksensä mukaisiksi. Tärkeää on kuitenkin muistaa, että suunnittelijat ovat määritelleet vesi- ja sähköpisteiden paikat niin, että ne täyttävät rakennusmääräysten mukaiset sijoitukset henkilöturvallisuuden ja teknisten vaatimusten mukaisesti. Vesikalusteiden osalta viranomaiset, taloyhtiö ja suunnittelija ovat asettaneet vaatimuksia vesikalusteiden tyyppihyväksyntöjen puitteissa vesikalusteiden ääneen, vesivirtaamiin ja huoltoon liittyvistä seikoista.

Perinteisessä putkiremontissa puretaan nykyiset viemärit ja vesijohdot ja rakennetaan uudet samoille paikoille. Nousulinjoissa käytetään valurautaviemäriä ja kuparisia vesijohtoja, jotka ovat paloturvallisia ja terveydelle vaarattomia.

Vaakasuuntaiset viemärit asennetaan joko nykyisten paikalle, kerrosten väliin, tai alemman kerroksen kattoon.

Viemärin uusimisen yhteydessä uusitaan aina myös kylpyhuoneiden vesieristys, jotta vesi ei pääse valumaan talon rakenteisiin. Samassa yhteydessä uusitaan myös kylpyhuoneiden laatoitukset, sähköt, vesi- ja viemärikalusteet, alakatto sekä mahdollisesti ovi.

Keittiön muutokset

Usein keittiö sijaitsee nousulinjan kohdalla ja kylpyhuoneen läheisyydessä. Putkiremontin yhteydessä osakkaan kannattaa pyytää tarjousta keittiön uusimisesta pääurakoitsijalta. Tällöin osakas saa luontevasti tarjouksen keittiöön liittyvistä vesi- ja viemäripisteiden muutoksista, keittiön sähköistykseen liittyvistä muutoksista sekä keittiön pintarakenteiden uusimiseen liittyvistä muutoksista. Keittiön uusimisen yhteydessä on järkevää uusia myös lattiapinnat, jalkalistat, seinä- ja kattopintojen maalaus sekä kalustevälin laatoitus.

Yhteistyökumppaninamme keittiöiden uusimisissa toimii Kalustetukku. Keittiötoimittajamme malleja voitte käydä luontevasti tutkimassa nettisivujen www.kalustetukku.fi kautta. Mikäli haluatte tutustua keittiönäyttelyyn, voitte käydä tutustumassa laajaan keittiönäyttelyyn Kalustetukku Tammisto- myymälässä.

Putkiremontin toteutuksessa yhtiönne kannattaa kääntyä JP-Palvelut osaavan henkilöstön puoleen. Meillä on hyvin laaja kokemus perinteisten putkiremonttien toteuttajana. Toteuttamiemme kohteiden osalta voitte käydä tutustumassa referenssikohteisiimme sekä pyytää lisätietoja ja suosituksia kohteiden rakennuttaneilta isännöitsijätoimistoilta sekä valvontatoimistoilta.

Olemme valmiita palvelukseenne!